Leijonat otti historiallisen voiton luvuin 5-0

Leijonat ei ole koskaan jääkiekossa voittanut Iso-Britanniaa. Maat ovat kohdanneet kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla voitto on mennyt Brittein saarille. Ensimmäisessä kohtaamisessa voitto meni Briteille maalein 6-3 ja toisessa kohtaamisessa 7-5. Näistä voitoista on kulunut jo yli 50 vuotta, joten Leijonilla on nyt mahdollisuus korjata tämä epäkohta.

Tästä se lähtee.

Erän alku on ollut ihan selkeää Leijona-hallintaa. Peli on pyörinyt Brittimaalilla, mutta kuparinen on vielä rikkomatta. Britit ovat päässeet hyvin peliin mukaan ja saaneet luotua muutaman vaarallisen maalintekopaikankin.

Leijonat on vähän vaikeuksissa käynnistyä. Painaako jaloissa eilinen tiukka Tanska-peli? Ensimmäistä viittä minuuttia kuvaa hyvin se, että Britit ovat olleet lähempänä avausmaalia, kuin Suomi.

Suomelle ensimmäinen ylivoima. Siitä ylivoimasta ei ole enempää kertomista.
Ensimmäinen erä on puoli välissä ja peli on ollut yllättävänkin tasaväkinen.


Leijonat on alkaneet saada konetta käyntiin. Aloitukset ja peli on alkanut pyöriä siinä päässä kaukaloa, missä sen näillä joukkueilla pitääkin.


Pelissä on nyt niin kova vauhti, kun viimeiset viisi minuuttia erästä on käynnissä, että kontrolloituja hyökkäyksiä ei kumpikaan joukkue pysty tekemään.

Ensimmäinen erä päättyy ja lähdetään erätauolle. Tästä erästä ei jäänyt käteen, kuin Brittien yksi jäähy ja hirveä vauhti, ilman sen isompaa päämäärää. Tauolle lähdetään tilanteessa 0-0.

Se on siinä! 1-0.


Leijonat avaa maalihanat heti toisen erän alkuun.


Ei mene pitkään, kun Ohtamaa
avaa turnauksessa maalihanansa ja Suomi johtaa 2-0.

Ensimmäisen erän vauhti on Brittipelaajilta vähän hyytynyt. Leijona taas on pistänyt lisää vauhtia ja hyökkäyksiin järkeä.

Erän viimeinen 10 minuuttia on käynnissä ja Ohtamaan maalin jälkeen peli on vähän rauhoittunut.

Erää jäljellä alle viisi minuuttia. Joel Kiviranta laukoo ja peli on 3-0.
Leijonat pelaa kokoajan yhtä maalia. Britit eivät pääse edes omalta alueelta pois. Purkukiekot ovat vain hätäisiä roimaisuja.

Toinen erä on taputeltu. Erätauolle lähdetään Leijonajohdossa 3-0.

Kolmas erä käynnistyy. Peli jatkuu samalla kaavalla, mihin toinen erä loppui. Leijona painaa päälle ja Britit puolustuskannalla.

Leijonat pelaa alivoimaa, vaikka ei sitä mistään huomaa. Peli silti pyörii Brittimaalilla.

Alle 10 minuuttia on peliaikaa jäljellä. Pelissä on taas ensimmäisen erän tyylinen hirveä vauhti ilman suurempaa päämäärää.

Alle kolme minuuttia erää jäljellä, kun Kristian Kuusela tekee tyhjiin. Peli on 4-0.

Jokiharju syöttää ja Lehtonen ampuu. Ottelu on 5-0.

Se on siinä! Leijonat ottaa historiallisen ensimmäisen voittonsa Iso-Britanniasta. Seuraavaksi Suomi kohtaa Ranskan sunnuntaina klo 21.10.

Tänäänkään ei soitella Maamme laulua, vaan pistetään soimaan Leijonien virallisen kisabiisi Roope Salminen ja KoiratKaravaani.