Lohi-munakasrulla

Helppo ja todella herkullinen ruoka. Sopii juhlapöytään niin läpimänä, kuin kylmänäkin. Käy mainiosti myös illanistujaisiin suolapalana tai pääruoaksi arkipäivään.

Tarveaineet munakasrullaan:

Munakaspohja:
5 dl maitoa
5 kananmunaa
2 tl suolaa
2 rkl persiljaa silputtuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g savu-, kylmäsavu- tai graavilohta
400 g laktoositonta tuorejuustoa
1 tl sitruunapippuria

Ohje:

1. Sekoita maito, munat, suola ja persiljasilppu kulhossa.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita seos muna-maitoseokseen.
3. Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada seos pellille.
4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
5. Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille ja anna jäätyä.
6. Sekoita keskenään puolet lohesta, tuorejuusto ja sitruunapippuri.
7. Saksi joukkoon ruohosipulia ja levitä seos jäähtyneelle munakaslevylle.
8. Jaa päälle loppu lohi, kääri rullalle ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
9. Voit tehdä rullan myös lämpimänä. Jätä valmistusohjeesta kohtien 5 ja 8 jäähdytys pois. Jos teet rullan lämpimänä, anna pohjan vetäytyä noin 15 min. ennen täyttämistä.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile rulla lämpinänä salaatin kanssa tai kylmänä ihan sellaisenaan.