Loppuviikolla poliisi työllistivät epäillyt rattijuopot

Laajavuoresta ilmoitettiin Hätäkeskukseen autoilijasta, joka olisi mahdollisesti päihtynyt. Poliisipartion saapuessa paikalle, kuljettaja pyöritti autoa hiekkakentällä kovalla vauhdilla. Poliisiauton havaittuaan auton kuljettaja lähti ajamaan pois paikalta voimakkaasti kiihdyttäen. Poliisi näytti kuljettajalle pysäytysmerkkiä, mutta kuljettaja jatkoi matkaansa huomattavaa ylinopeutta. Saarijärventiellä kuljettaja menetti auton hallinnan, minkä seurauksena se päätyi tien penkalle katolleen. Autossa oli kuljettaja lisäksi yksi matkustaja ja heidät kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä rattijuopumuksena sekä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (9.5. klo 20.30)


10.5. klo 21.17:
Poliisipartio suoritti rattijuopumusvalvontaa Satamakadulla, kun pysäytyspaikalle ajoi Kuokkalan suunnasta henkilöauto, jota kuljetti -90 syntynyt mies. Seulonta-alkometrikokeen tulos osoitti rattijuopumuksen lukemaa ja poliisiasemalla suoritettu tarkkuusalkometri vahvisti tuloksen.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja tapausta tutkitaan rattijuopumuksena.

11.5. klo 01.30:
Poliisipartio suoritti partiointia 9-tiellä Keljonkankaan kohdilla, kun henkilöauto ohitti poliisiauton. Henkilöauton ajo oli epävarmaa ja partio päätti pysäyttää sen liikennetarkastukseen. Kuljettajaksi ilmeni auton omistaja, vuonna -94 syntynyt mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen lukeman. Kuljettaja otettiin kiinni tarkkuusalkometrikoetta varten ja hänet vietiin poliisiasemalle. Toimenpiteiden jälkeen hänet päästettiin vapaaksi. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (11.5. klo 07.19)