Paistetut muikut

Jos tästä kalaruoka paranee, alkaa se olla jo pilalla.

Tarveaineet 4 hengelle:

500-600 g pieniä muikkuja
ruisjauhoja
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Ohje:
1. Puhko (perkaa) muikut.
2. Huuhtele puhkotut muikut kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
3. Laita osa muikuista kulhoon ja kaada päälle ruisjauhoja, suolaa ja pippuria.
4. Pyörittele muikut jauhossa niin, että ne peittyvät kauttaaltaan.
5. Paista pannulla voissa molemmipuolin rapeiksi.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile muikut perunasoseen – tai kuvan mukaan uusien perunoiden – kanssa. Sivusalaatiksi sopii kaali-puolukkasalaatti (kuvassa kaali-raejuustosalaatti). Muikku käy myös ihan pelkältään syötäväksi.