Spagettia ja pestoa

Spagettia ei tarvitse aina syödä jauhelihakastikkeen kanssa. Tässä kaksi helppoa pestoreseptiä.

Tarveaineet punaiseen chilipestoon:

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2,5 dl oliiviöljyä
1 dl parmesan-raastetta
mustapippuria

1 Kaada aurikonkuivatuista tomaateista öljy talteen.
2 Laita tomaatit, kuoritut valkosipulinkynnet ja siemenet tehosekoittimeen 3 Jauha tasaiseksi massaksi.
4 Lisää tomaateista talteen otetun öljyn sekaan oliiviöljyä saadaksesi öljyn kokonaismääräksi 2,5 dl.
5 Lisää öljyä pienissä erissä massaan ja sekoita.
6 Lopuksi lisää parmesan-raaste ja mausteet. Sekoita vielä tasaiseksi massaksi.

Vihreä sitruunainen pesto:
1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
2 basilikaruukkua
1,5 dl oliiviöljyä
2 dl parmesan-raastetta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
mustapippuria

Ohje:
1 Riivi lehdet irti basilikoista, kuori valkosipulinkynnet ja raasta sitruunankuori.
2 Laita kaikki ainekset, ja osa öljystä tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3 Lisää öljyä pienissä erissä ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile pesto spagetin kanssa. Pesto sopii myös hyvin bruschetta-tyyppisten lämpimien leipien pohjalle. Kokeile myös grillatun tai pannulla paisettun lohen päälle.