Suomi hävisi Saksalle ja lohkovoitto meni sivu suun

Suomen peli Saksaa vastaan alkoi ihan hyvin. Pesonen teki Leijonille avausmaali. Suomella oli hyvä ote peliin. Sen kertoi jo se, että erän puoleenväliin mennessä Suomen maalille ei ollut tullut ainuttakaan laukausta. Vain kaksi minuuttia Pesosen maalista, tasoittaa Saksa Michaelisin maalilla. Erätauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Neljä minuuttia toista erää pelattu, kun Tyrväinen lataa. Peli 2-1.

Toisessa erässä peli tasoittuu ja Saksa pääsee peliin mukaan. Kun toista erää on jäljellä seitsemän minuuttia, Kahun laukoo Saksan tasoitusmaalin. Peli on 2-2.

Kolmas erä meni selkeästi Saksalle. Leijona koitti saada maalia, mutta tuloksetta. Kolmatta erää oltiin pelattu reilut neljä minuuttia kun Draisaitl vie Saksan ensikertaa ottelussa 2-3 johtoon. Leijonat haki raivoisasti tasoitusta ja erän lopussa pelattiin kuudella kenttäpelaajalla. Kun ottelua oli minuutti jäljellä, Draisaitl laukoi tyhjiin ja varmisti Saksalle 2-4 voiton.

Suomi kohtaa puolivälieräottelussa jonkun näistä:
Ruotsi on todennäköisin vaihtoehto. Ruotsi on lohkon kolmonen, jos se ei voita Venäjää vähintään kolmella maalilla.
Tshekki päätyi lohkossaan 18 pisteeseen. Se voi jäädä lohkon kolmanneksi vain, jos Ruotsi voittaa Venäjän tasan kolmella maalilla siten, että Venäjä tekee vähintään kolme maalia.
Venäjä voi päätyä kolmanneksi vain, jos se häviää Ruotsille vähintään kolmella maalilla.

Iltapelien jälkeen selviää kenet Suomi kohtaa puolivälieräottelussa.