Voileipäkakku

Hisilicon K3

Koulujen päättäjäiset ja ylioppilasjuhlat lähenevät. Tässä hyvä, helppo ja edullinen voileipäkakku.

Tarveaineet kakkuun:
3 pakettia paahtoleipää
Täyte:
3 pakettia kinkkusuikaleita tai -kuutioita
150 g Emmental-raastetta
pätkä purjoa
1 punainen paprika
3 purkkia kermaviiliä
1 purkki ranskankermaa
2 rlk makeaa chilikastiketta
mustapippuria
Kakun kuorrutus:
3 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
Koristeeksi kinkkua, kurkkua, tomaattia, persiljaa…

Ohje:
Täytteen teko:
1. Kuutio paprika tosi pieniksi kuutioiksi ja purju ohuiksi suikaleiksi.
2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaseksi massaksi.
3. Anna täytteen maustua jääkaapissa tunnin verran ennen kakun kasaamista.
Kakun kasaaminen:
1. Käytä normaalia tai irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille ja pohjaan kelmua. Kakusta voi tehdä myös pyöreän, jos sellainen vuoka on tarjolla.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja lado kerros leipäviipaleita vuoan pohjalle todella tiukkaan.
3. Laita reilu kerros täytettä ja uusi kerros leipäviipaleita. Kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska täyte kostuttaa leivät.
4. Laita kakkuun vähintään kolme kerrosta täytettä. Nosta kakku kostumaan ja maustumaan jääkaappiin. Laita kakun päälle kevyt paino, vaikka vajaa mehu- tai vesipullo.
5. Pidä yön yli jääkaapissa painon alla.
Kakun koristelu:
1. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmu kakun pinnalta.
2. Levitä tuorejuusto kauttaaltaan kakun pinnalle tasaisesti.
3. Koristele kakku oman mielesi mukaan, mutta nyrkkisääntönä voileipäkun koristeluun on, että lihatuotteita käytetään lihakakulle ja kalatuotteita kalakakulle.

Tarjoiluehdotus:
Laktoosittoman kakun saat helposti korvaamalla maitotuotteet laktoosittomilla tuotteilla. Kakku toimii myös gluteenittomalla leivällä. Samalla perusohjeella voit tehdä kalakakun, korvaa vaan paprika suolakurkulla.