Burgeri kaikilla mausteilla

Muistatko vielä munahampurilaisen tai ananas hampurilaisen. Tässä ohje vanhanajan grilli burgeriin. Tämän voi tehdä myös grillissä, vaikka juhannuksen herkuksi.

Tarveaineet 3 kerroshampurilaiseen:

Pihvi:
700 g Jauhelihaa (mieluiten nauta-sikaa)
1 iso sipuli (tai 2 pientä)
1 kananmuna
Mausteet Grillimauste, Mustapippuri, paahdettu sipulihouhe, paprika ja yrttimauste
Lisukkeet:
Ketsuppia
Majoneesia
3 viipaletta juustoa
3 anansrengasta
6 pekonisiivua
3 kananmunaa
puolikas kurkku
jääsalaattia
2 tomaattia
1 sipuli
Hampurilaiskastike:
5 rlk ranskankermaa
1 rlk ketsuppia
2 rlk sinappikurkkusalaattia
ripaus paprikajauhetta
Leivät:
5 kappaletta hampurilais sämpylöitä


Näin syntyy konnon Burgeri

Ohje:
1 Aluksi viipaloi tomaatit, suikaloi kurkku ja tee sipuleista renkaita.
2 Pilko pihviin tuleva sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan joukkoon.
3 Lisää joukkoon mausteet ja kananmuna, sekoita taikina hyvin tasaiseksi massaksi.
4 Jaa taikina 6 yhtä suureen osaan, eli noin 140g paloiksi.
5 Muotoile ohuiksi pihveiksi esimerkiksi muovipussin tai leivinpaperin välissä.
6 Paista pihvit kuumalla pannulla, tai grillissä. Kun pihvi on lähes kypsä lisää päälle siivu juustoa ja anna sen sulaa hieman puhvin pälle.
7 Paista lettupannulla tai paistinpannulla muna pekonit ja ananasrenkaat
8 Lämmitä leivät kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa
9 Kokoa hampurilainen. Pohjan päälle hampurilaiskastiketta, sitten jääsalaatinlehti, tomaattia ja hieman majoneesia, Pihvi ja pihvin päälle sipulia ja ananasrengas. Sitten välikansi, jonka päälle hiven ketsuppia, kurkkusuikaleita ja hiven majoneesia. Kurkkujen päälle pihvi, muna ja pekoni. Kanteen vähän hampurilaiskastiketta ja koko komeus on valmis.
Työnnä veitsi hampurilaisen läpi, niin se pitää hampurilaisen kasassa.

Tarjoiluehdotus:
Tämä ei tarvitse mitää lisukkeita, juomaksi jotain kylmää ja raikasta.
Jos haluat vähän pienempiä hampurilaisia, jätä välikansi pois ja laita vain yksi pihvi.