Juustonugetit

Vanhan työkaveri pyynnostä paljastan tämän salaisen reseptin. Nämä toimivat kylminä ja kuumina, lisukkeena, pääruokana tai ihan dipattavaksi illanistujaisiin.

Tarveaineet 20 nugettiin:

350 g Emmental-raastetta
1 kananmuna
3-4 rlk korppujauhoja
mausteet: mustapippuri, paprikajauhe, paahdettu sipuli
voita tai margariinia paistamiseen

Ohje:
1 Vaivaa juustoraaste, mausteet ja muna kulhossa ja lisää joukkoon korppujauhot.
2 Kun taikina on kovaa ja kiinteää, taikina on valmis.
3 Ota taikinasta pieniä nokareita ja muotoile siitä puristelemalla nugetin muotoinen pieni pihvi. Taikinasta tulee noin 20 nugettia, riippuen nugetin koosta.
4 Paista pannulla molemmin puolin niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin.
5 Voit tehdä nugetit myös grillissä, mutta silloin käytä paistamiseen jotain tasaista alustaa tai valurautaista pannua.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile nugetit dipin ja salaatin kanssa tai kuten kuvassa, perunalastujen kanssa illanistujaisissa.