Kaalikääryleet varhaiskaalista

Varhaiskaalista tehdyt kääryleet ovat maultaan aivan taivaallisia. Ja kun tähän hommaan ryhtyy, ei niitä kannata vain muutamaa tehdä.

Tarveaineet kääryleisiin:

1-2 kpl varhaiskaalia
700 g jauhelihaa
3 dl riisiä
1 kpl sipuli
valko- tai mustapippuria, meiramia, suolaa
voita nokareina
siirappia

Ohje:
1 Keitä riisi.
2 Sekoita riisi, mausteet ja raaka jauheliha keskenään.
3 Poista kaalista kova kanta.
4 Laita kokonainen kaali isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen kiehumaan.
5 Keitä kaalia vedessä, kunnes lehdet alkavat irrota. Kun lehdet irtoavat, ota ne pois vedestä ja anna hetki jäähtyä.
6 Ohenna jäähtyneestä lehdestä paksua lehtiruotia ja pilko poistetut ruodit ja rikkoutuneet lehdet täytteen joukkoon.
7 Sekoita täyte tasaiseksi.
8 Laita kaalin lehdelle n. 2 rkl täytettä, käännä lehtien sivut täytteen päälle ja rullaa kääryleeksi.
9 Laita kääryleet voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin, lisää vuokaan hieman kaalien keitinvettä.
10 Lisää jokaisen kääryleen päälle nokare voita ja siirappia.
11 Paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Paiston aikana valele kääryleitä paistoliemellä ainakin 2-3 kertaa.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kaalikääryleet puolukkasurvoksen ja uusien perunoiden kanssa.