Kaksi tankkialusta hyökkäyksen kohteina, öljyn hinta nousi välittömästi

Helsinginsanomat kirjoitti, että OMANINLAHDELLA lähellä Iranin rannikkoa on raportoitu kahteen säiliölaivaan kohdistuneesta mahdollisesta hyökkäyksestä. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan kaksi öljylaivaa olisi evakuoitu, mutta laivan miehistöt olisivat turvassa.

Evakuoidut säiliölaivat olisivat Reutersin lähteiden mukaan Marshallin saarten lipun alla purjehtiva Front Altair ja Panaman lipun alla oleva Kokuka Courageous. Bloombergin mukaan metanolia kuljettava Kokuka Courageous -tankkeri oli matkalla Saudi-Arabiasta Singaporeen.

Reutersin mukaan Tradewinds-sanomalehti on raportoinut nimettömiin lähteisiin viitaten, että säiliöalukseen olisi osunut torpedo Fujairahin rannikon lähettyvillä, joka sijaitsee lähellä yhtä Arabiemiraattien emiraateista. Tietoa ei ole vahvistettu eikä toisen säiliölaivan omistava norjalainen Norway’s Frontline ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut väitettä, kertoo Reuters.

NORJALAISEN VG-lehden mukaan Frontline on vahvistanut sen omistaman säiliölaivan Front Altairilla olevan tulessa. Norjalaisen Dagbladetin tietojen mukaan Front Altairilla olisi tapahtunut räjähdys.

VG:n mukaan laivasta nousee voimakkaasti savua. Frontline vahvistaa, että aluksen miehistö on evakuoitu ja turvassa.

Front Altairilla oli iskujen aikaan paikalla 23 miehistön jäsentä.
Lue lisää