Lihavartaat grillissä

Kesä on grillaamisen ja ulkona syömisen aikaa. Tässä ohje grillivartaisiin viikonlopuksi.

Tarveaineet 4 hengelle:

1 rasia kirsikka- tai luumutomaatteja
24 kpl herkkusieniä
1 kpl kesäkurpitsa
2 pkt pekonia
400 g nauudanlihaa
2 kpl sipulia
2 punaista paprikaa
Marinadi lihalle:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä
1,5 rkl balsamicoa tai viinietikkaa
2 kpl valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua
1 tl mustapippuria

Ohje:
1 Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
2 Palottele naudanliha reiluiksi kuutioiksi ja laita marinadiin. Anna marinoitua noin 30 min.
3 Laita grillitikut (vähintään 12 kpl) likoamaan.
4 Palottele kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi.
5 Poista sienistä jalat ja puhdista lakit.
6 Kiedo herkkusienen ympärille pekoniviipale.
7 Kasaa varras oman maun mukaan. Älä heitä marinadia pois. Lisää joukkoon tilkka öljyä ja käytä marinadi grillauskastikkeena.
8 Grillaa vartaita useasti käännelle noin 10-15 min. Jos ei ole mahdollisuutta grillata, voi vartaat tehdä myös uunissa. Paista vartaita 200 asteessa noin 15 min. Muista sivellä vartaisiin välillä marinadista tehtyä grillauskastiketta.