Loimutettua broileria

Tämä resepti tarvitsee ehdottomasti kaksi asiaa. Avotulen/hiiligrillin ja halsterin.

Tarveaineet 4 hengelle:

4 Broilerin koipireittä (mieluiten marinoimattomia)
Marinadi:
2 rkl sitruunamehua
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 tl sinappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
timjamia, salviaa, tai rosmariinia oman maun mukaan

Ohje:
1 Jos koivet on valmiiksi marinoitu, huuhtele marinaadi kylmällä vedellä ja kuivaa koivet.
2 Sekoita kaikki marivadin ainekset keskenään ja laita koivet marinoitumaan. Koivet saa marinoitua jääkaapissa 1-2 h.
3 Laita koivet halsteriin ja sulje halsteri kunnolla
4 Laita halsteri hiiligrillin, tai avotuligrillin reunalle pystyasentoon ja anna loimuttua.
5 Loimuta kanaa 30-45 minuuttia. Riippuu ihan grillin lämpötilasta. Jos omistat paistomittarin on koivet kypsiä, kun sisälämpötila on ainakin 75 astetta. Jos et omista paistomittaria, on nyrkkisääntönä on ,että jos lihasta tulee kirkas neste on liha kypsää.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile broilerit esimerkiksi kasvisvartaiden tai grillattujen vihannesten kera.

Kasvisvartaat:
Kesäkurpitsa
Kevätsipuli
Kirsikkatomaatti
Munakoiso
Paprika
Ohje:
1 Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja laita liotettuihin grillivartaisiin.
2 Grillaa kypsiksi. Muista valella vartaita grillauksen yhteudessä BBQ kastikkeella tai marinadilla.