Mistä juhannuksen ruoat halvimmalla

Huhtasuo.fi tutki, mistä juhannuksen ruokakorin saa halvimmalla. Ruokakorissa on huomioitu lounaan uudet perunat, silli, voi ja salaatti sekä päivällisen grillivartaat, maissi, grillimakkara ja salaatti. Jälkiruokana on mansikkakakkua ja kahvia. Kokkoa katsellessa voi napostella perunalastuja ja nauttia aikuisten ja lasten juomista.

Prisma oli Seppälän marketeista halvin. Ero seuraavaksi halvimpaan Lidliin oli melko suuri (8,76€). Aiemmissa vertailuissamme ero on ollut marginaalinen, korkeintaan yhden euron luokkaa.

Suurimmat hintaerot löytyivät mansikoista ja lihaksi valitusta naudan ulkofileestä. Minimanin ulkomyynnissä 1,5 kg mansikoita maksoi 5 € eli 500 gramman rasian hinnaksi tulisi 1,90 €. Kalleimmat mansikat löytyivät Citymarketista, jossa puolen kilon rasiasta sai maksaa lähes saman verran (4,90 €), kuin Minimanin pihamyynnissä 1,5 kilosta.

Naudan ulkofileen hinnassa oli myös huimia eroja. Kallein liha puolestaan löytyi Minimanista (27,90 €/kg), kun taas Prismassa ulkofilee oli melkein puolet halvempaa (15,50 €/kg).

Ohjeet ruokakorin aineksista.

Uudet perunat ja silli:
1 Keitä perunat runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuttia.
2 Kaada vesi pois kattilasta ja laita runsas nokare voita rerunoiden joukkoon. Hölsköttele perunoita, jotta sulava voi levittyy tasaisesti perunoihin. Älä vatkaa, ettei perunat rikkoudu.
3 Tarjoa perunat sillin ja voin kera.


Grillivartaat:
Ohjeen löydät täältä
Grillivataat
Grillaa lisuukkeeksi tulevat maissit vartaiden kanssa.
Mansikkakakku:
Tämä kakku on helppo
1 Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi.
2 Kostuta torttupohja maidolla.
3 Viipaloi mansikat ja lado puolet mansikoista torttupohjan päällä.
4 Levitä kerma mansikoiden päälle ja lisää loput mansikat.