Muurinpohjaletut

Ajaton kesäherkku, joka taipuu monenlaiseen tarpeeseen. Muurikoista saat pääruoan, jälkiruoan tai vain herkun vaikkapa mansikoiden ja vaniljajäätelön kera kesäiseen päivään.

Tarveaineet 12 letulle:

1 l täysmaitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja

Ohje:
1 Vatkaa munat ja maito sekaisin.
2 Lisää suola ja jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen.
3 Anna lettutaikinan turvota noin 30 minuuttia.
4 Käytä paistamiseen voita tai margariinia.
5 Paista letut muurinpohjapannulla.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa letut mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa tai kuvan tapaan mansikkahillon ja jääteleön kanssa. Letuista saat helpon ateriakokonaisuuden, kun teet letuille myös suolaisen täytteen: Tarjoa muurikoita ensin suolaisella täytteellä ja jälkiruoaksi makealla täytteellä.

Suolainen täyte:
1 sipuli
2 rkl öljyä tai voita
400 g jauhelihaa
rasia luumu- tai kirsikkatomaatteja
mausteiksi mustapippuria, suolaa ja basilikaa
Ohje:
1 Pilko sipuli ja paista se jauhelihan kanssa pannulla.
2 Puolita tomaatit ja lisää ne sipulin ja jauhelihan joukkoon.
3 Lisää mausteet ja anna hautua hetki.