Paella Muurikalla

Paella on kaikille Espanjassa käyneelle tuttu ruoka. Voit kätevästi tehdä paellan myös Muurikalla vaikka mökillä.

Tarveaineet 4-5 hengelle:

Loraus öljyä
5 broilerin koipipalaa
4 valkosipulin kynttä
reilusti kesäsipulia
3 dl Riisiä
1 tl Kurkumaa
1 tl Mustapippuria
1-2 tl suolaa
1 kanaliemikuutio
1/2 l vettä
1 pus pakastepapuja tai 400 g tuoreita leikkopapuja
1 punaista paprikaa renkaina tai
2 tomaattia kuutioina
1 pussi isoja katkarapuja
1 prk simpukoita
1 sitruunaa lohkoina

Ohje:
1 Tee kanaliemi liemikuutiosta
2 Paista ensin öljyssä broilerin koipipaloja 10-15 min.
3 Lisää joukkoon pieniksi renkaiksi pilkottu kesäsipuli ja murskattu valkosipuli ja riisi.
4 Kuullota riisiä ja sipuleita hetki ja lisää pannulle neste. Älä lisää kaikkea nestettä heti kerralla, vaan anna osan nesteestä imeytyä riiseihin ennen kuin lisään kanalientä
5 Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 15 min.
6 Lisää paprikarenkaat, tomaattikuutiot ja pavut joukkoon ja anna hautua noin 10 min.
7 Lisää äyriäiset ja anna niiden kuumentua ja tarjoile

Tarjoiluehdotus:
Paella ei tarvitse muuta lisuketta, kuin hyvän punaviinin ja erilaisista lehtisalaateista tehdyn salaatin.
Jos et pidä äyriäisistä, voit korvata ne esimerkiksi Chorizo makkaralla ja vähän uutta makua saat paellaan, kun korvaat puolet riisistä ohralla.