Posti muuttaa pakettien toimituksia koko Suomessa

Posti muuttaa pakettikuljetuksiaan koko maassa keskiviikosta alkaen uutisoi Taloussanomat. Muutoksen jälkeen paketit kuljetetaan lähimpänä sijaitsevaan Postin palvelupisteeseen eli asiakkaan kotiosoitteesta riippuen joko pakettiautomaattiin tai Postiin. Tähän asti paketit on aina viety asiakasta lähinnä olevaan Postiin.

Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa asiakkaiden arkea ja nopeuttaa paketin saapumista, Posti kertoo tiedotteessaan. Muutos ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

Taustalla on Postin uusi tekninen ratkaisu, jonka avulla paketit voidaan ohjata haluttuun määränpäähän. Mitä todennäköisimmin paketti viedään pakettiautomaattiin, koska yli puolella suomalaisista pakettiautomaatti on lähempänä kotiosoitetta kuin perinteinen Posti.

Pakettien ohjausta on testattu Turun keskustan alueella huhtikuusta alkaen ja muutos laajenee nyt valtakunnalliseksi. Uudistus alkaa Espoosta ja Hämeenlinnasta keskiviikkona. Tämän jälkeen muutos tehdään paikkakunta kerrallaan kuluvan kesän aikana.

Uudistus ei vaikuta Postin kotiinkuljetuksiin eikä perille vietäviin yrityspaketteihin.
Lue lisää