Savolainen ohrarieska

Tutustuin tähän herkkuun vasta 14 vuotta sitten, mutta sen jälkeen tämä on kuulunut juhannusherkkuihin joka vuosi.

Tarveaineet pellilliseen rieskaa:

1 l rasvatonta piimää
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 tl suolaa
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna

Ohje:
1 Sekoita ohrasuurimot piimän joukkoon ja anna turvota jääkaapissa yön yli.
2 Lisää joukkoon suola, jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3 Lisää joukkoon kaananmuna hyvin sekoittaen ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
4 Paista 250 asteessa noin 30 min.

Tarjoiluehdotus:
Rieska on parasta munavoin kanssa eikä muita lisukkeita tarvita. Herkullista juhannusta kaikille.

Munavoi:
5 kananmunaa
150 g voita
1 tl suolaa

Ohje:
1 Keitä kananmunat koviksi (10 min.) ja jäähdytä munia kylmässä vedessä noin 15-20 min.
2 Pehmennä rasvaa hetki mikrossa.
3 Muussaa rasva ja munat tasaiseksi massaksi haarukalla.