Sisä-Suomen poliisin juhannus

Jyväskylässä tuli ilmoitus Keuruuntiellä seilaten kulkevasta henkilöautosta. Partio tavoitti auton 20.6. klo 20.15 ja kuljettaja puhalteli 0,87 mg/l lukemat.

Kangasvuorentiellä 20.6. klo 20.40 pysäytetyn auton kortiton kuljettaja puhalsi 2,24 promillea. Alustavassa puhuttelussa kuljettaja antoi ensin väärät henkilötiedot.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (21.6. klo 10.37)


Juhannusaaton tehtäväkirjo oli Sisä-Suomen poliisilaitoksella varsin tavanomainen, tiedotteessa kerrotaan. Keskikesän juhlan aikaan poliisia työllistivät mm. rattijuopot ja rähisijät. Tiedotteessa mainitaan, että perjantai-iltana klo 18-24 välillä poliisi kirjasi laitoksen alueella 23 päihtynyttä autoilijaa ja saman verran häiriökäyttäytymisilmoituksia. Edellä mainittulla aikavälillä Sisä-Suomen poliisi sai kaikkiaan 18 ilmoitusta päihtyneestä henkilöstä, joista osa oli Jyväskylässä.

Tappeluun osallistujat tarvitsivat poliisia erotuomariksi mm. klo 21.09 Aren Aukiolla ja klo 22.39 Säyryläntiellä. Myös Tampereella, Keuruulla, Ylöjärvellä ja Konnevedellä nujakoitiin niin, että väliin tarvittiin poliisia.

Varsinkin häiriökäyttäytymiset lisääntyivät vuorokauden vaihtumisen jälkeen ja yleisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä oli varsin runsaasti, mainitaan juhannusaaton tiedotteessa.

Kaikki mittumaarin juhlijat eivät voineet vastustaa metsäpalovaroituksesta johtuvaa kokon poltto kieltoa ja avotulia sytyteltiin Jyväskylän lisäksi mm. Keuruulla, Pälkäneellä, Virroilla ja Hämeenkyrössä.

Veneilemällä juhannuksesta nauttivien kansalaisten tekemisiin jouduttiin puuttumaan lähinnä pelastusliivien puuttumisen vuoksi. Sakkoja vesiliikennerikkomuksesta kirjoitettiin mm. Valkeakosken Apianvirrassa, Päijänteellä Kuhmoisissa, Häränvirrassa ja Ala-Keiteleellä Äänekoskella ja Kangasalan Roineella, Ponsanselällä ja Längelmävedellä. Vesiliikennejuopumus-juttuja kirjattiin mm. Jyväskylän Hauhonselältä, Äänekosken Häränvirralta, Akaasta Toijalan sataman edustalta ja Valkeakosken Apianvirralta, tiedotteessa sanotaan.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (22.6. klo 07.47)


Juhannuspäivänä Jyväskylän sataman vierasvenesatama-altaasta löytyi naisen ruumis. Myös poliisi tiedotti asiasta sivuillaan. (22.6. klo 14.16)