Täytetyt paprikat

Tämä kesäisen ruoan voi tehdä grillissä tai sadepäivän yllättäessä myös uunissa.

Tarveaineet 4 annokseen:

4 punaista tai vihreää paprikaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl kypsää riisiä tai ohraa
2 tl rakuunaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl juustoraastetta
100 g tuorejuustoa

Ohje:
1 Keitä riisi/ohra.
2 Huuhtele paprikat ja leikkaa niistä kannat irti. Voit myös puolittaa paprikat, mutta älä silloin leikkaa kantaa pois.
3 Paista jauheliha ja mausta se mustapippurilla ja suolalla.
4 Lisää lopuksi pannulle silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli.
5 Kun sipulit ovat hetken kuullottuneet, lisää tuorejuusto pannulle ja sekota joukkoon.
6 Lisää jauheliha-sipuliseos kypsän riisi tai ohra joukkoon ja lisää seokseen rakuuna.
7 Täytä paprikat, laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
8 Jos grillaat paprikat, kannattaa käyttää puolitettuja paprikoita. Grillaa paprikoita noin 10-15 min, kunnes ne alkavat pehmetä.
9 Uunissa paprikat valmistuvat 225 asteessa noin puolessa tunnissa keskitasolla.