Torstai-illan saldo

Poliisipartio pysäytti auton Myllyjärventiellä torstaina klo 16.31. Auton kuljettaja vaikutti voimakkaasti päihtyneeltä ja selvisi, että hän on toistaiseksi ajokiellossa. Kuljettajalle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista. Auton kyydissä ollut matkustaja oli ajokuntoinen ja hänellä oli voimassaoleva ajo-oikeus, joten hän siirsi auton pois pysäytyspaikalta. Kuljettaja vietiin verikokeeseen ja häntä epäillään törkestä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus torstaina klo 17.30, että Kolikkotieltä lähti auto Holstintien suuntaan ja kuljettajan lisäksi koko autoseurue vaikutti päihtyneeltä. Poliisipartio kääntyi Vapaaherrantieltä Merasimeen ja havaitsi ilmoitetun auton kolaroineen henkilöauton kanssa. Ilmoitetussa autossa istui useita henkilöä ja kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumepikatesti postiivista. Kuljettaja vietiin verikokeeseen ja häntä epäillän rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoskesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisimoottoripyöräpartio havaitsi torstaina klo 20.17 aikaan huomattavan kovalla nopeudella Palokanortta ajavan moottoripyörän, jossa ei ollut rekisterikilpeä. Moottoripyörä jatkoi liikenneympyrän jälkeen muun liikennevirran mukana Ruokkeentien liikenneympyrään ja kiihdytti edelleen voimakkaasti Ruokkeentielle. Ruokkeentiellä tutka mittasi takaapäin hetkellisesti lukeman 123 km/h tienkohdassa, jossa on 40 km/h nopeusrajoitusalue. Moottoripyörä jarrutti ennen Laajavuorentien risteystä olevan tietyömaan ja eteen tulleen muun liikenteen vuoksi jolloin se pysäytettiin. Selvisi, että kuljettaja on väliaikaisessa ajokiellossa ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (7.6. klo 08.24)