Asukastalkoot vieraslajien torjunnassa

Alkukesällä mm. Helsingin Sanomat uutisoi, että kurtturuusun myyntikielto on osa haitallisten vieraslajien torjuntaa, josta valtioneuvosto antoi asetuksen toukokuun loppu puolella. Kielto astui voimaan 1.6.2019 ja sitä seuraa kolmen vuoden siirtymäaika, jolloin kurtturuusukasvustot pitää hävittää.

Lupiineja ämpärissä

Jyväskylän kaupunki kampanjoi myös vieraslajeja vastaan ja toivoo asukkaiden osallistuvan talkoisiin. Vieraslajien kitkentä -challenge haastaa nyhtämään irti lupiinit, jättipalsamit ja pujot – tai edes osan niistä. Vaikka pujo ei kuulukaan haitallisten lajien listalle, kaupunki on ottanut mukaan sen kampanjaan voimakkaana allergeenina.

Vieraslajien kitkentä challenge -sivulla on ohjeet, miten pääset mukaan haasteeseen. Tapahtumalle on myös sivu Facebookissa.

Jättipalsamikasvusto. Kasvi kukkii myöhemmin kesällä.