Ensimmäinen biokaasubussi aloitti liikennöinnin Jyväskylässä

Kuva: Riku Hytti

Jyväskylän seudun paikallisliikenteessä pääsee kulkemaan ympäristöystävällisesti vähäpäästöisellä biokaasubussilla 8.7.2019 alkaen. Uusi biokaasuauto aloitti liikennöinnin linjalla 5, joka kulkee keskusta-Mattilanniemi-Ylistönmäki -reittiä. 

Kesäliikenteessä linjalla 5 varakalustona toiminut ja väliaikaisesti liikennöinyt pienoisbussi on poistunut käytöstä. Tilalle saatiin liikennöintisopimuksen kalustovaatimuksen mukainen biokaasua käyttävä, kaksiakselinen, 70-asiakaspaikkainen Linkki-linja-auto. Kyseessä on ensimmäinen biokaasua käyttävä linja-auto Linkki-paikallisliikenteessä.

Paikallisliikenteen kesäkauden 2019 ajan linjaa 5 ajetaan yhden biokaasubussin voimin. Lisää biokaasukalustoa on odotettavissa tulevalle talvikaudella 2019-2020 linjoille 5/5K, jolloin käytössä tulee olemaan yhteensä neljä kaasuautoa. Linjat 5 ja 5K palvelevat keskustan, Ylistönmäen, Viitaniemen, Kortepohjan ja Mattilanniemen alueiden välistä liikkumista sekä erityisesti yliopiston, ammattikorkeakoulun ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoita.

Vastaavia busseja tulee kesän aikana liikenteeseen vielä 3 kappaletta lisää.
Lue lisää
Teksti: Jyväskylän liikenne Oy