Feissareiden ruuhka kävelykadulla jatkuu

Kävelykadun kauppakeskukset ja Jyväskylän elävä kaupunkikeskusta (Jekku) ry:n lähettivät heinäkuun alussa yhteisen kirjeen keskustassa feissaaville yrityksille ja järjestöille ja toivoivat yhteistyötä kävelykadun viihtyisyyden edistämiseksi. Uutisoi yle Keski-Suomi

Sekä kauppakeskuksille että Jekku ry:lle on tullut paljon viestejä siitä, että keskustassa on liikaa feissareita.

– Kyllähän tämä asia on herättänyt keskustelua jo pidemmän aikaa. Sellaista palautetta tulee aika paljon, että kadulla ei ole mukava kulkea, kun joku koko ajan pysäyttää. Meiltä on kysytty, emmekö me voi tehdä asialle mitään, sanoo Sokkarin kauppakeskusjohtaja Outi Terho.

Järjestöillä yhteiset pelisäännöt

Kävelykadulla feissaa muun muassa hyväntekeväisyysjärjestöjen varainhankkijoita.

Yksi kirjeen saaneista järjestöistä on Greenpeace. Feissauskoordinaattori Mirjam Koch kertoo, ettei kirje ole aiheuttanut varsinaisia toimenpiteitä, sillä keskustassa feissaavilla järjestöillä on ollut kesän alusta saakka yhteiset pelisäännöt, joita on noudatettu.

– Olemme sopineet järjestöjen kanssa yhdessä, kuinka paljon sinne on hyvä sijoittaa feissareita, Koch kertoo.

Jokaisella järjestöllä on yhteisten sääntöjen mukaan keskustan alueella kaksi feissaria samaan aikaan liikenteessä. Kochia ihmetyttää, miksi hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminta koetaan häiritseväksi.

– Meillähän on täysi oikeus feissata täällä. Tämä on meidän työpaikka, ja tätä kautta me kerätään hyväntekeväisyyteen varoja ja tukijoita meidän toimintaan, Koch sanoo.