Jääkiekon MM-kultaa juhlistettiin vielä kerran tänään Sokkarilla

Jyväskylän kaupunki järjesti yhdessä kauppakeskus Sokkarin kanssa tilaisuuden, jossa yleisöllä oli mahdollisuus päästä tapaamaan vuoden 2019 jääkiekon maailmamestari Harri Pesosta.

Jääkiekon MM-kisat pelattiin Slovakian Bratislavassa ja Košicessa 10.-26.5.2019. Suomi raivasi tiensä finaaliin selättäen puolivälierissä Ruotsin jatkoajalla lukemin 5-4 ja voittamalla välierissä Venäjän lukemin 1-0. MM-finaalissa Leijona-joukkue kohtasi Kanadan, jonka se voitti 3-1 voittaen samalla maailmanmestaruuden. Kun Suomen MM-voitto oli varmistunut, kokoontui kansa eri puolilla maata juhlimaan kultaa. Myös Jyväskylän torille saapui runsain määrin ihmisiä ja meteli keskustassa oli lähes korvia huumaava.

Tänään Sokkarin kauppakeskuksessa oli nähtävillä myös MM-pokaali sekä kultamitali. Tilaisuuden juonsi kansanedustaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja ex-maalivahti Sinuhe Vallinheimo. Jyväskylän kaupungin tervehdyksen toi kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Eila Tiainen ja JYPin tervehdyksen toimitusjohtaja Risto Korpela.

30-vuotias Pesonen on Muuramessa syntynyt ja lukioikäisenä Jyväskylään muuttanut jääkiekkoilija. Hän pelaa nykyään ulkomailla ja viettää Suomessa ja Jyväskylässä vain kesiä, kerrotaan Jyväskylän kaupungin sivuilla.
– Aloitin pelaamisen Keljonkankaalla korttelikiekon merkeissä 4-5 vuoden ikäisenä. Pääsin ammattilaiseksi vuonna 2008 ja edustin JYPiä 2012 kevääseen saakka, kertoo Pesonen kaupungin sivuilla.

Sen jälkeen hänen seurojaan ovat olleet 2012-2014 New Jersey Devilsin organisaatio(NHL/AHL), 2014-2018 Sveitsin NLA, Lausanne Hc ja 2018 alkaen Sveitsin NLA, Langnau Tigers. Suomenmestaruuksia on kaksi, vuosilta 2009 ja 2012 ja tuoreimpana maailmanmestaruus keväältä 2019, sivulla mainitaan.

Valitettavasti päällekkäisyyksien vuoksi Huhtasuo.fi joutui poistumaan paikalta jo ennen tilaisuuden varsinaista alkua.