Junioripesis elää uutta kukoistuskautta Jyväskylässä

Jyväskylän Kiri & Kirittäret Junior ry on saanut tänä kesänä paljon uusia nuoria pesäpalloilijoita mukaan toimintaansa. Tällä hetkellä etenkin pienten junioreiden määrä on kasvussa, mutta junioritoiminta ehti välillä jo näyttää huolestuttavalta.

– Niin jossain vaiheessa näytti jo heikolle, mutta onneksi on vielä löytynyt uusia nuoria pelaajia, sillä kyllähän pesäpallo on lasten liikuntamuotona aivan loistava, sanoo Kirin D-junnujen valmentaja Eki Koivu.

F-junnuissa tänä kesänä aloittanut Eelis Reijonen tuli kokeilemaan pesäpalloa äitinsä kehotuksesta. Hän on innostunut lajista.

– Se on tosi kivaa, kun on hauska lyödä.

Suomen kansallispelin tulevaisuus ehti näyttää erittäin huonolle Jyväskylässä, jossa koko laji on keksitty. Kahtena viime kesänä f-junnuja on ollut Kirissä ainoastaan kourallinen. Tänä kesänä Kirissä päätettiin yrittää junioritoimintaa vielä viimeisen kerran, ja yllätykseksi pesistreeneihin tulikin oikea ryntäys.
Lue lisää
Teksti: Yle Keski-Suomi