Kilvettömän mopon kuski…

Poliisipartiolle tuli klo 16.01 ilmoitus, jonka mukaan Huhtasuon alueella ajellaan kilvettömällä crossipyörällä. Poliisipartio meni Huhtasuon koululle, jossa se havaitsi tuntomerkkeihin sopivan kaksipyöräisen ajoneuvon leikkipaikan vieressä kyljellään maassa ja kuljettajan sen vieressä. Koulun pihalla on moottoriajoneuvolla ajo kielletty, mikä on liikennemerkillä osoitettu. Kaksipyöräisen kuljettaja nousi ylös poliisin havaittuaan, ryhtyi työntämään ajoneuvoaan käyntiin ja yritti ajamalla paeta poliisia. Partio sai ajoneuvon nopeasti pysäytettyä. Sen jälkeen kuljettaja yritti vielä jalkaisin karkuun siinä kuitenkaan onnistumatta. Kuljettajaksi ilmennyt nuori aikuinen mies oli ajo-oikeudeton. Tällä kertaa kiinnijääminen oli 15. kerta vuoden sisään. Kaksipyöräinen osoittautui liikennekäytöstä poistetuksi mopoksi, joka oli viritetty ja varusteiltaan sekä kunnoltaan monilta osin tieliikenteeseen kelpaamaton. Kuljettajaa epäillään mm. ajoneuvorikkomuksesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tutkittavaksi tuli vielä lievä ampuma-aserikos, koska nuorenmiehen hallusta löytyi luvaton kaasusumutin.

Mäyrämäessä pysäytettiin klo 02.30 henkilöauto, jota kuljetti 31-vuotias nainen kaksi matkustajaa kyydissään. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi ja kiinnijääminen oli hänelle 11. kerta vuoden sisään.

Kello 18-06 välisenä aikana Sisä-Suomen poliisilla oli yhteensä 120 tehtävää. Näistä 52 oli Keski-Suomessa ja 68 Pirkanmaalla. Tiistain alkuillan ja keskiviikon varhaisaamun välisenä aikana otettiin kiinni yhteensä 10 henkilöä häiriöpäihtymyksen takia (5 henkilöä Pirkanmaalla ja 5 henkilöä Keski-Suomessa).

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (17.7. klo 07.27)