Kreikkalaiset lihapullat

Perinteisiä lihapullia välimerellisellä lisämaulla.

Tarveaineet 4 hengelle:

600 g jauhelihaa
100 g fetajuustoa
100 g vihreitä oliiveja
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
pieni purkki tomaattipyreetä
1 kananmuna
loraus oliiviöljyä
mustapippuria ja timjamia

Ohje:
1 Pilko feta, oliivit ja sipuli hienoksi hakkelukseksi.
2 Yhdistä jauheliha, murskattu valkosipuli ja loput aineet fetan, oliivien ja sipulin joukkoon.
3 Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4 Leivo taikinasta pullia öljytyin käsin ja paista joko pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tarjouluehdotus:
Tarjoa lihapullat kreikkalaisen salaatin ja tzatsikin kanssa.

Tzatsiki:

1 prk kreikkalaista jogurttia
1 kurkku
2 tl sitruunamehua
2-3 valkosipulinkynttä
Mausteeksi mustapippuria, suolaa ja sokeria
tuoretta tilliä

Ohje:
1 Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
2 Puristele kurkusta ylimääräinen neste pois.
3 Sekoita kurkku ja muut ainekset sekaisin ja anna maustua noin tunti.

Tzatsiki käy hyvin salaattina, lisukkeena tai kastikkeena.

Kreikkalainen salaatti:

1 punasipuli
1 paprika
4 tomaattia
1 pieni kurkku
1 jääsalaattia
200 g fetaa tai salaattijuustoa
20 kpl oliiveja
Loraus oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta

Ohje:
1 Kuutio kurkku ja tomaatti reiluiksi paloiksi ja suikaloi sipuli.
2 Pieni paprika ja juusto sekä revi salaatti.
3 Rakenna salaatti kerroksittain tarjoiluastiaan järjestyksessä salaatti, tomaatti, kurkku, sipuli, paprika, juusto ja oliivit. Tee useampi kerros, niin jokainen syöjä saa salaatista kaikkea.
4 Lopuksi kaada varovasti ohuena nauhana loraus oliiviöljyä ja rouhi pinnalle vähän mustapippuria.