Kunnon naudan kebabjauheliha

Huhtasuo.fi testasi kauppojen valikoimaan tulleen Snellmanin Kunnon naudan kebabjauhelihan. Jauheliha on valmiiksi maustettu paistovalmis tuote ja se on pakattu makkarapötkö tapaiseen pakkaukseen. Tuotteesta on helppo tehdä kebabin lisäksi pihvejä leikkaamalla pötköstä paksuhkoja viipaleita.

Raati oli yksimielinen tuotteen mausta ja koostumuksesta sekä siitä, että Snellmanin Naudan kunnon kebabjauheliha ei häviä perinteisen kebab-ravintolan lihalle. Lihan on maustettu valmiiksi, mutta hyvin perusmaustein, joten kyseistä lihaa syödessä eivät lieskat lyö suusta tai korvista.

Koska lihan saa valmiina, kababin valmistaminen on helppoa. Lihan voi kypsentää joko uunissa tai grillissä hyvin miedolla lämmöllä.

Kebabin paistaminen:
1 Poista liha myyntipakkauksesta ja kääri pötkö folioon. Tee siitä tiukka paketti.
2 Laita uuniritilä uunipannun päälle ja laita paketti ritilälle.
3 Paista 125 asteessa ensin tunti ja laske sitten lämpö 100 asteeseen. Paista 100 asteessa noin 3 h.
4 Anna kypstän lihapötkön vetäytyä noin 30 min.
5 Jäähdytä hetki ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Iskender

Tarveaineet 4 hengelle:

1 pkt Kunnon naudan kebabjauhelihaa
4 tomaattia
1 kurkku
1 sipuli
1 prk turkkilaista jogurttia
4 kpl pitaleipiä
Chili- tai paprikamajoneesia
Valkosipulista kermaviilikastiketta

Ohje:
1 Valmista kebab yllä olevan ohjeen mukaan.
2 Lämmitä pitaleivät ja kuutio ne.
3 Laita lautaselle kerroksittain lihaa ja leipää.
4 Pilko kurkut reiluiksi paloiksi, tee sipulista renkaita ja lohko tomaatit.
5 Lisää lautaselle kurkku ja tomaatti ja lihojen päälle kastiketta.
6 Asettele päällimmäiseksi muutamia sipulirenkaita.

“Ei tarvii enää välttämättä hakee kebua, vaan voi tehä se kotona” totesi eräs raatimme jäsen. Ohnan tämä hieman aikaa vievää, mutta kyllä se on sen arvoista. Pisteitä 4,5/5