Nakkipata

Keskiviikon ruokana helppo, mutta herkullinen nakkipata.

Tarveaineet 4 annokseen:

1 pkt nakkeja
2 porkkanaa
1 pus herne tai hernemaissipaprika
1 sipuli
1/2 purjo
5dl vettä
1/2 tlk tomaattimurskaa
2dl makaronia
1 lihaliemikuutio
Mausteeksi mustapippuri ja basilika

Ohje:
1 Pilko nakit ja kuutio porkkanat ja sipuli sekä suikaloi purjo.
2 Laita porkkanakuutiot kiehumaan lihaliemikuutiolla maustettuun veteen
3 Kun porkkanat on kiehuneet noin 10 min laita makaronit kattilaan.
4 Kuullota sipulit ja nakit pannulla.
5 Lisää tomaattimurska ja nakki sipuliseos kattilaan.
6 Mausta ja anna hautua hetken ajan ja tarjoile.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile nakkipata salaatin tai mummon kurkkujen kanssa.

Mummonkurkut:
1 iso kurkku
tilliä hienonnettuna
1 tl suolaa
2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
Ohje:
1 Viipaloi kurkut
2 Laita kurkut kannelliseen astiaan
kaada astiaan loput aineet ja hölskyttele
3 Anna kurkkujen maustua noin 30 min jääkaapissa.