Pankkitunnuksia urkitaan nyt “direktiiviin” vedoten

Verkkopankkitunnuksien ongintaan keksitään jatkuvasti uusia keinoja. Jo tammikuussa Iltalehti uutisoi konnien yrittävän urkkia käyttäjän verkkopankkitunnuksia vedoten PSD2-maksupalveludirektiiviin. Jälleen S-Pankin nimissä lähetetyssä viestissä huomautetaan uudesta “pankkidirektiivistä”.
– Uusi Eurooppalainen pankkidirektiivi uudistaa verkkopalveluiden käytön, direktiivi velvoittaa luopumaan tunnuslukulistoista ja korteista vuoden 2020 alkuun mennessä. Asiakaamme on tehtävä alustava päivitys ennen direktiivin voimaantuloa, huijausviestissä sanotaan.

On totta, että direktiivi herätti kysymyksen paperisten tunnuslukulistojen tulevaisuudesta, mutta niiden käyttöä on voitu Suomessa jatkaa.

Huijausviestin suomenkieli ja kirjoitusasu on hyvää, mutta ei kuitenkaan virheetöntä. Nopealla vilkaisulla viesti voi mennä täydestä, mutta syvempää tarkastelua se ei kestä. Viesti sisältään linkin, jonka kautta voit tehdä päivityksen. Viestin mukaan päivitys täytyy tehdä, jotta voisit käyttää verkkopankkiasi taas normaalisti. Linkki menee verkkosivulle, joka kalastelee pankkitunnuksia. Älä missään tapauksessa klikkaa linkkiä edes uteliaisuuttasi, vaan poista se!

Alla huijausviesti kokonaisuudessaan ilman haitallista linkkiä. On mahdollista, että samasta huijauksesta liikkuu muita versioita esimerkiksi toisten pankkien nimissä.

Hei,

Uusi Eurooppalainen pankkidirektiivi uudistaa verkkopalveluiden käytön, direktiivi velvoittaa luopumaan tunnuslukulistoista ja korteista vuoden 2020 alkuun mennessä.
Asiakaamme on tehtävä alustava päivitys ennen direktiivin voimaantuloa.
Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme entistä käyttäjäystävällisempi ja turvallisempi tapa käyttää verkkopankkia.

Päivityksen tehtyä voitte kirjautua palveluihin, jotka vaativat verkkotunnistautumisen tai esimerkiksi verkkopankissa maksujen vahvitukset jälleen normaalisti

Tehkää päivitys alla olevasta linkistä. 

Tästä

S-Pankki

Asiakaspalvelu