Perunapekonipannu

Tämä viikko aloitetaan helpolla ruoalla. Jos sinulta on viikonlopulta jäänyt keitettyjä perunoita, on ohje mitä helpon. Ruoan voit valmistaa niin sisällä paistinpannulla, kuin grillissä Muurikalla.

Tarveaineet 4 hengelle:

n.1 kg keitettyjä uusia perunoita
1 paketti (140g) pekonia
1 nuppu kesäsipulia
Tuoretta persiljaa.
Mausteeksi mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta
4 tomaattia lisukesalaattiin

Ohje:
1 Keitä perunat, ellei jääkaapista löydy viikonlopun jäljiltä sopivaa määrää valmiiksi keitettyjä.
2 Suikaloi pekoni ja pilko sipulin laiho, itse sipuli osa jätetään salaattiin
3 Pieni perunat reiluiksi paloiksi. Pienet mansikan kokoiset perunat voi paistaa kokonaisina.
4 Kuumenna pannu ja laita pekonisuikaleet kannulle paistumaan.
5 Kun pekonit on rapeita, nosta ne pois pannulta, mutta älä kaada irronnutta rasvaa pois.
6 Paista perunat ja sipulinlaiho ja lisää mausteet.
7 Kun perunat ovat saaneet väriä lisää pekonit pannuun ja sekoita varovasti.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile pannu tomaattisipulisalaatin kanssa

Tomaattisipulisalaatti:
4 tomaattia
Kesäsipulit ilman laihoa
Öljyä
mausteesi mustapippuria ja suolaa

Ohje:
1 Viipaloi tomaatit ja sipulit
2 Lado ne kerroksittain tarjoiluastiaan
3 Laita jokaiseen tomaattikerrokseen ripaus mustapippuria ja suolaa ja lopuksi loraus öljyä.
4 Anna makuuntua jääkaapissa noin 30 minuutta ja tarjoile