Säilytä vihanneksesi oikein

Kasvikset ja hedelmät ovat eläviä tuotteita, joiden elintoiminnot jatkuvat myös korjuun jälkeen. Kasvit hengittävät, haihduttavat vettä ja kuihtuvat. Se, miten säilytät kasviksiasi, vaikuttaa säilyvyyteen, ulkonäköön ja makuun. Oikea lämpötila ja sopiva kosteus ovat tärkeitä. Jokaiselle tuotteelle olisi hyvä mahdollisimman sopiva paikka.

Jääkaapissa säilytettävät tuotteet (+2-+5)
Jääkääppissa kannattaa säilyttää seuraavat tuotteet.

salaatit, tilli, persilja, mausteyrtit (paitsi basilika ja sitruunamelissa), kaalit, juurekset, sipuli, purjo, pinaatti, omena, sitrushedelmät, päärynä, persikka, nektariini, aprikoosi, luumu, kirsikka, idut, sienet ja peruna

Viileäkaapissa (+10-+14)
Viileäkaapissa säilytettävät tuotteet.

tomaatti, kurkku, kurpitsa, munakoiso, avokado, paprika, varhaisperuna, basilika, sitruunamelissa, ananas, mango ja melonit

Huoneenlämmössä
Huoneenlämmössä säilytettävät tuotteet.

banaani
sekä tomaatti ja kurkku
(jos kotona on ainoastaan kylmä jääkaappi eikä viileäsäilytystilaa)

Banaanin saat säilymään pidempään, kun kiedot banaanin karojen ympärille joko tuorekelmua, tai foliohatun.

Lähde: Ruokatieto.fi