Siipiä jokaiseen makuun

Broilerin siivet on herkullisia ja helppoja valmistaa. Siipien ei välttämättä tarvitse olla tulisia. Tässä kolme erilaista kastiketta siipien kanssa tarjottavaksi.

Tarveaineet 4 hengelle:
n. 1 kg siipiä, mielellään maustamattomia
Valmistutohje:
1 Huuhtele (maustetut/marinoidut) siivet.
2 Mausta siivet haluamallasi kastikkeella (katso ohjeet alta).
3 Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia tai kypsennä grillissä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Jos grillaat siivet, muista sivellä maustekastiketta siiville grillauksen aikana!

Aurakastike:
1 purkki ranskankermaa
150 g Aurajuustoa murusina
mustapippuria
Ohje:
1 murusta Aurajuusto.
2 sekoita juusto ranskankerman sekaan ja mausta.
3 Dippaa siivet kastikkeessa ja nauti.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile siipien kanssa dipattavia kasviksia, esimerkiksi porkkantikkuja ja kurkkua.

Hapanimelät siivet
4 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl fariinisokeria
2 rkl BBQ-kastiketta
4 rkl soijakastiketta
4 rkl ketsuppia
Ohje:
1 Murskaa valkosipulit.
2 Lisää loput aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
3 Pyörittele siivet kastikkeessa ja paista grillissä tai uunissa (katso paisto-ohje edeltä).
Tarjoiluehdotus:
Tarjoa siivet salaatin kanssa.

Hunajaiset siivet
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
reilu 1 dl BBQ-kastiketta
reilu dl hunajaa
Ohje:
1 Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2 Pyörittele siipiä kastikkeessa ja kypsennä yllä olevan ohjeen mukaan.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile siivet salaatin kanssa.

(Todella) Tuliset siivet
4 rlk Siipiweikkojen Hot-kastiketta
4 rlk Sriracha-kastiketta
Ohje:
1 Valmista siivet yllä olevan ohjeen mukaan.
2 Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään.
3 Laita paistetut siivet maustekastikkeeseen ja levitä kastike tasasesti siipiin.
Tarjoiluehdotus:
Tarjoile siivet salaatin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.