Nopeusvalvonnan uusi aikakausi alkoi tänään

Uudet nopeusvalvontakamerat ovat ruotsalaisen Sensys Gatso Groupin tuo valmistama. Ne sisältävät runsaasti uusia ominaisuuksia, joita ei vanhan mallisista kameroista löydy. Uudet kamerat mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tracking radar -tekniikalla, kun nykyiset toimivat asfaltin alle asennetun silmukan avulla.

Uusi tekniikka tuo konkreettisen hyödyn siinä, että uudella kameratekniikalla tietyöt eivät tuota ongelmia kyseisessä paikassa. Myös uuden kameran kuvanlaatu on tarkempi, kuin vanhanmallisen kameran.

Uuden kameran tutka seuraa ajoneuvon aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun ajoneuvo on tutkan kentässä. Nopeusrajoituksen ylittyessä, kamera lähettää kuvan langattomasti suoraan Poliisin liikenneturvakeskukseen.

Vanha tolppa mittasi nopeutta noin 30 metrin matkalta, mutta uusi kamerajärjestelmä mittaa nopeuden 150 metrin matkalta. Vuoden 2020 alussa voimaan tulevassa tieliikennelaissa mahdollistetaan puhelimen käyttö, tai turvavuon käytön laiminlyönnin sakottaminen nopeuskameran ottaman kuvan perusteella. Jos nopeusvalvontakamerassa näkyy, että kuljettajalla ei ole turvavyötä, voi poliisi antaa siitä rikesakon. Viime vuonna poliisin automaattivalvon kirjasi 609000 sakkoa tai rikesakkoa.