Tukiperheistä on jatkuva pula Keski-Suomessa

Keski-Suomessa on jatkuva pula lasten ja nuorten sijais- ja tukiperheistä. Valmennuksen käyneet perheet ovat olleet täystyöllistettyjä, kertoo sosiaalityöntekijä Tarja Pesonen Keski-Suomen Sijaishuoltoyksilöstä.

Tänä vuonna on ollut kysyntää niin perhehoitajille kuin tukiperheillekin. Entistä useampi lapsi tarvitsee sijoitusta oman kotinsa ulkopuolelle, ja lastensuojelulain tavoitteena on etsiä paikka ensisijaisesti sijaisperheestä.

Viime vuonna Keski-Suomessa otettiin huostaan 468 lasta. Heistä yli puolet eli 280 sijoittui perheeseen, laitoshoidossa oli 110 lasta. Muut sijoittuivat pääosin ammatilliseen perhekotihoitoon.

Sijaiskodin tarjoaminen vaatii sekä sitoutumista että joustoa, Tarja Pesonen toteaa.

– Perheen on oltava valmis elämään lapsennäköistä ja perhekeskeistä elämää. Olisi tärkeää, että perheen omassa elämässä ei olisi muuten mitään kuormittavia tekijöitä eli huolia ja murheita, vaan asiat olisivat kunnossa, Pesonen kuvailee.
Lue lisää
Teksti: Yle Keski-Suomi

Jos olet kiinostunut tukiperhetoiminnasta, tässä muutamia hyödyllisä linkkejä.
Jyväskylän kaupunki
Familar
Pelastakaa lapset ry
SOS-Lapsikylä