Gulassi

Viikonlopun ruoaksi paprikkaista pustan herkkua.

Tarveaineet 6 annokseen:
1 kg naudan paistia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 punaista paprikaa
4 tomaattia
1 suolaa
3 tomaattipyreetä
1 rkl paprikajauhetta
5 dl vettä
10 kokonaista mustapippuria
1 ras paprikatuorejuustoa

Ohje:
1 Ppilko sipulit ja kuutio paprikat sekä tomaatit.
2 Kuutioi liha ja paista se pannulla tai padassa.
3 Lisää joukkoon sipulit ja kuullota niitä, kunnes saavat hieman väriä.
4 Mausta lihat suolalla ja paprikajauheella, sekä lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja tomattipyree.
5 Lisää joukkoon paprikat ja tomaattikuutiot, paista hetki vihanneksia.
6 Lisää vesi ja mustapippurit joukkoon.
7 Laita pata uuniin 175 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Jos teet gulassin kattilassa, hauduta gulassia noin 2 tuntia.
8 Lisää ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna gulassin hautua vielä noin 15 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile Gulassi perunoiden, vaalean leivän ja smetanan kanssa.