Jauheliharisotto

Tällä ohjeella saat herkullisen ja kaukana koulun kuivasta risotto-oletetusta olevan jauheliharisoton.

Tarveaineet 4 annokseen:

400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 liemikuutio
1 pss herneitä
1 pss pikkuporkkanoita
1 rasia valkosipulituorejuustoa

Ohje:
1 Tee lihaliemi. Keitä vesi ja liota liemikuutio.
2 Laita kattilaan loraus öljyä ja kaada riisit sekaan.
3 Anna riisin hetken imeä öljyä ja ala lisätä pienissä erissä lihalientä.
4 Sillä välin, kun riisit kypsyvät, paista jauheliha ja mausta se.
5 Kun riisit alkavat olla kypsiä, lisää jauheliha, porkkanat ja herneet sekaan.
6 Anna kuumeta ja lisää tuorejuusto joukkoon. Anna hautua muuta minuutti ja tarjoile.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa risotto juustoraasteen ja persiljasilpun kanssa.