Lihapullat ja juuressose

Aina ei lihapullien kanssa tarvitse olla pastaa tai perunamuusia.

Tarveaineet 4-5 annokseen:

600 g  jauhelihaa 
1 sipulia 
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
2 valkosipulin kynttä 
1 tl suolaa 
1 kananmunaa
Mausteeksi mustapippuria ja paprikajauhetta
2 tlk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuri
Juuressose:
4 pussia keittojuureksia
suolaa, mustapippuri
1 dl kermaa

Ohje:
1 Hienonna sipuli ja turvota korppujauhot kermassa
2 Lisää korppujauhojen sekaan mausteet, valkosipuli ja hienoksi pilkottu sipuli sekoita hyvin.
3 Lisää jauheliha ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi
4 Muotoile taikinasta isohkoja pullia ja paista niitä hetki pannulla.
5 Laita paistetut pullat paistonkestävään vuokaan.
6 Kaada tomaattimurskat kulhoon ja sekoita mausteet sekaan. Suolaa kannattaa laittaa varoen, koska pullista irtoaa liemeen suolaa ja muita makuja.
7 Kaada tomaattimurska lihapullien päälle ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Juuressose:
1 Kaada kattilaan keittojuurekset
2 Kaada vettä päälle niin, että pinta peittyy ja keitä kypsäksi.
3 Kaada vesi talteen juureksista ja soseuta.
4 Lisää joukkoon kerma ja jos rakenne on liian paksu, lisää keitinlientä vähissä erin.
5 Mausta ja tarkista maku.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa juuressoeen ja lihapullien kanssa esimerkiksi punajuuria tai suolakurkkuja.
Jos et halua tehdä juuressosetta, niin pullat sopivat erinomaisesti myös pastat tai riisin kanssa tarjottaviksi.