Maksaa kermakastikkeessa

Maksa on paljon mainettaan parempi ja herkullisempi ruhon osa. Tällä ohjeella saat maistuvaa ja herkullista maksaa kermaisella kastikkeella.

Tarveaineet neljään annokseen:

500 g pala naudan maksaa
2 rkl voita
2 prk kermaa tai ruokakerma
mausteet suola ja mustapippuri

Ohje:
1 Poista maksasta kalvot. Helpoiten saat kalvot pois paljain käsin. Työnnä sormi kalvon alle ja sormella auttaen nyhdä kalvo pois.
2 Viipaloi maksa pikkusormen paksuisiksi viipaleiksi.
3 Paista pannulla voissa tai margariinissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
4 Kun kaikki maksaviipaleet on paistettu, lisää paistinpannulle kerma ja hauduta noin 10 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile maksa joko keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisukkeeksi maksalle sopii paistettu sipuli ja maustekurkku.