Once upon a time… in Hollywood

Tiedot

Ensi-ilta: 16.8.2019
Kesto: 2 t 42 min
Genre: Draama
Ikäraja: 16 (sisältää väkivaltaa ja päihteiden käyttöä)
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Quentin Tarantino
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern, Al Pacino

Synopsis:
Quentin Tarantinon Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin. TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Käsikirjoittaja-ohjaajan yhdeksännessä elokuvassa laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.”

Elokuvan käsikirjoituksessa sekoitetaan keskenään oikeita ja keksittyjä henkilöhahmoja, ja näistä luodaan fiktiivinen tarina, joka pitkälti vaikuttaa todelliselta.

Leffan keskiössä on Leonardo DiCaprion esittämä näyttelijä Rick Dalton, jonka menestyksekäs ura on valumassa käsistä, haipumassa menneisyyteen. Hän kokee olevansa menneen talven lumia ja hakee lohtua pullosta. Daltonin ystävää, stunt-mies Cliff Boothia esittää Brad Pitt. Booth on ystävänsä vastakohta. Siinä, missä Dalton elää Hollywoodin kukkuloilla muiden tähtien kanssa, Booth nukkuu drive-in-elokuvateatterin takana ränsistyneessä asuntovaunussa koiransa kanssa.

Tarantinon elokuva on ehkä vähän hankala seurattava, sillä se sekoittaa niin totaalisesti faktan ja fiktion: Katsojan näkökulmasta fiktiivisen Daltonin elokuvat ja tv-sarjat toimivat tapahtumineen ja ihmisineen taustalla osana suurempaa, todellista elokuvakokonaisuutta.

Ei Tarantinon yhdeksäs elokuva huono ole, jos hänen elokuvistaan pitää. 4/5