Savukalasushi

Sushi on monelle tuttu japanilainen ruoka, mutta sushin sisältämä raaka kala ei monelle maistu. Tässä ohjeessa korvataan raaka kala savukalalla.

Tarveaineet 4 hengen annokseen:

1 pkt merileväarki eli nori
4 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
5-6 rkl riisiviinietikkaa
4 rlk sokeria
300g Savukalaa
1 ras ruohosipulituorejuustoa
1 paprikaa
1 kurkkua
wasabi
Soijakastiketta
Bambumatto

Ohje:
1 Huuhtele riisit muutamaan kerran kylmässä vedellä
2 Riisin keittäminen Laita kattilaan 5 dl vettä, riisiviinietikka, sokeri, 1 tl suolaa ja kiehauta.
3 Lisää kattilaan riisi ja keitä riisiä kannen alla hiljaisella lämmöllä noin 15 min.
4 Nosta kattila sivuun ja anna seistä vielä 15 min.
5 Suikaloi kasvikset pituussuunnassa suikaleiksi.
6. Laita Nori bambumatolle ja lisää norin päälle riisiä. Leivittele se tasaisesti koko norin alalle. Jätä alareunaan noin yhden – kahden sentin alue tyhjäksi.
7 Painele lusikalla riisiin ura ja sivele ohut kerros tuorejuustoa riisin päälle.
8 laita uraan kurkkusuikale, paprikasuikale ja savukalaa.
9 Kääri tiukalle rullalle bambumaton avulla.
10 kostuta tyhjäksi jätetty norikaistale vedellä ja kääri sushi tiukasti kiinni.
11 Leikkaa noin 2 sormen levyisiä paloja.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile sushin kanssa soijakastiketta, wasabitahnan ja marinoitua kurkkua.

Marinoitu kurkku:
Kurkkua
1 rlk riisiviinietikkaa
1 t sokeria
1 tl suolaa
Ohje:
1 Viipaloi tai suikaloi kurkku ohueksi
2 Lisää kurkun sekaan etikka, suola ja sokeri.
3 Anna maustua noin 1 h ja tarjoile suhin kanssa.

Samalla ohjeella voit tehdä myös marinoitua porkkanaa.
Porkkanan leikkuussa käytä apuna kuorimaveistä.