Takaa-ajo Vaajakoskella

Poliisipartiota lähti karkuun normaalin liikennepysäytyksen yhteydessä Vaajakosken moottoritiellä henkilöauto. Henkilöauto ajoi karkuun ympäri Vaajakoskea ja ajoi lopulta Janakan koulun pihaan jonka jälkeen ajoneuvosta lähti kaksi mieshenkilöä juosten karkuun. Poliisit saivat karkuun lähteneet kiinni juosten. Autossa oli lisäksi kaksi henkilöä jotka jäivät tapahtumapaikalle.

Koulun pihalla oli tapahtuma-aikaan ilmeisesti välitunti menossa jonka vuoksi oppilaita oli runsaasti pihamaalla. Oppilaat olivat “leikkialueilla” ja ajoneuvo ei mennyt tällaisille paikoille. Kuljettaja ajoi koulun pihaan poliisista riippumattomista syistä eikä poliisipartiolla ollut mahdollisuutta estää koulun pihaan ajamista. Sivullisille aiheutui vaaraa koulun alueelle pakenevasta henkilöautosta mutta tahallista vahingoittamistarkoitusta sivullisiin kohdehenkilöillä ei ole ollut. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

Koulu suoritti omien turvallisuusohjeiden mukaiset toimenpiteet tapahtumapaikalla ja evakuoi pihassa olleet sisätiloihin. Poliisi oli yhteyksissä tapahtumapaikalla koulun rehtoriin joka on luvannut tiedottaa asiasta oppilaiden vanhempia Wilma-järjestelmän kautta.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (28.8. klo 15.58)