Vahingonteko Tourukadulla

Hätäkeskukseen klo 19.52 tulleen ilmoituksen mukaan Satamakadulla Lutakon aukion alikulussa yritettiin työntää henkilöautoa käyntiin ja auton kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Poliisipartio tavoitti kyseisen auton Satamakadulla pysähdyksissä. Auton ympärillä oli kaksi miestä. Ajoneuvon tarkastuksessa ilmeni, että autossa oli kiinni siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Ajoneuvo oli liikennekäytöstä poistettu, katsastamaton ja siitä oli veroja maksamatta. 1990-luvulla syntynyttä ajo-oikeudetonta miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Hänet vietiin verikokeisiin.

Poliisipartio pysäytti Nisulankadulla klo 23.35 liikennetarkastukseen henkilöauton, jonka ajo-oikeudetonta kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Huumepikatestin tulos oli positiivinen, joten autoa ajanut keski-ikäinen mies vietiin verikokeisiin. Tutkittavaksi tuli myös ajoneuvorikkomus ja ajoneuvoverorikkomus, koska auto oli katsastamaton ja siitä oli ajoneuvovero erääntynyt.

Nelikymppinen ajo-oikeudeton mies tavattiin henkilöauton ratista Kangasvuorentiellä klo 23.30. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.

Poliisi hälytettiin klo 00.50 Puistokadulle, jossa oli hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan vahingonteko meneillään. Kaksi henkilöä oli poistunut paikalta Puutarhakadun suuntaan. Paikalla selvisi, että Tourukadulle pysäköidystä autosta oli irrotettu rekisterikilpi ja seuraavan pysäköidyn auton päältä oli kävelty. Kolmannessa ajoneuvossa roikkui vasen sivupeili ja myös neljännessä autossa havaittiin vaurio sivupeilissä. Paikalta poistunutta kaksikkoa ei etsinnöistä huolimatta tavattu. Toinen rikoksesta epäillyistä on aikuisuuden kynnyksellä oleva nuori tai nuori aikuinen mies, jolla oli tummat vaatteet yllään, päähineenä punainen lippis ja mukanaan pussi, jonka sisältönä juotavia. Toinen paikalta poistunut oli samaa ikäluokkaa oleva vaaleahiuksinen nainen, jolla oli yllään tummat vaatteet. Havaintoja ja vihjeitä rikoksesta epäillyistä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Lähde: Sisä-Suomen poliisi (19.8. klo 09.10)