Välimerellinen lihapiirakka

Perinteinen levylihapiirakkaan ja Välimeri kohtaavat tässä ruoassa herkullisella tavalla.

Tarveaineet pellilliseen piirakkaa:

Rahkavoitaikina
250 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250 g) maitorahkaa

Täyte
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyteetä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 porkkana
10 kirsikkatomaattia
Suolaa ja mustapippurirouhetta

Ohje:
Taikina
1 Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään.
2 Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3 Laita taikina kelmun alle jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi.

Täyte
1 Hienonna sipuli, murskaa valkosipulit ja suikaloi porkkana.
2 Kuullota pilkotut kasvikset pannulla.
3 Lisää pannulle jauheliha ja paista. Lisää tässä vaiheesa kaikki muut mausteet, paitsi yrtit.
4 Kun jauheliha on paistunut, lisää joukkoon tomaattipyree ja yrtit.
5 Hauduta hetki ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit täytteeseen.
6 Anna täytteen jäähtyä.

Piirakka
1 Jaa taikina kahdeksi saman kokoiseksi palaksi.
2 Kauli taikinasta leivinpaperin päällä kaksi suorakaiteen muotoista, ohutta levyä.
3 Laita levy papereineen pellille ja lisää taikinan päälle täyte tasaisesti. Jätä reunaa noin sentti ilman täytettä, että saat suljettua piirakan.
4 Kun täyte on tasaisesti levitetty, laita toinen levy varovasti täytteen päälle.
5 Painele kansi hyvin reunoiltaan kiinni pohjalevyyn. Voit käyttää apuna haarukkaa.
6 Kun kansi on tiiviisti piirakan päällä, voitele se kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.
7 Paista piirakka 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile piirakka lämpimänä salaatin kanssa. Piirakka on hyvää kylmänäkin, esimerkiksi iltateen tai -kahvin kanssa nautittavaksi.