Fish and chips

Voiko tästä perinteisempää Brittiruokaa olla? Tällä kertaa ei osteta valmiita kalapuikkoja vaan tehdään ne itse.

Tarveaineet 4 annokseen:

2 pkt pakasteseitä
2 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
Mausteeksi suolaa, musta- tai sitruunapippuria ja ripaus valkopippuria.
Voita ja öljyä paistamiseen.

1 kg perunoita
liraus öljyä
Mausteeksi suolaa ja paprikajauhetta.

Ohje:
Pese perunat ja pilko ne joko lohkoiksi tai reilunkokoisiksi suikaleiksi. Laita pilkotut perunat kulhoon, laita joukkoon öljy ja mausteet. Pyörittele öljy-mausteseos tasaisesti perunoille ja laita pellille. Paista perunat 225 noin 30-40 min.

1 Anna kalan sulahtaa hetki huoneenlämmössä. Kun kala on vielä reilusti kohmeista, palottele kala sopiviksi paloiksi.
2 Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, toiselle lautaselle kevyesti vatkatut kananmunat ja viimeiselle lautaselle korppujauhot. Osan mausteista voi sekoittaa myös korppujauhojen joukkoon.
3 Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.
4 Paista pannulla voi-öljyseoksessa 2-3 minuuttia/puoli. Paistoaika riippuu siitä, kuinka paksuja kalapuikoista tekee.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoa fish and ships herneiden ja sitruunamajoneesin kanssa.

Sitruunamajoneesi:
Tuubi valmista majoneesia
Puolikkaan sitruuna kuori
Puolikkaan sitruunan mehu
Sekoita ainekset keskenään, anna maun tasaantua noin 30 min ja tarjoile.