Jyväskylän seudun bussilippujen hinnat laskevat reippaasti ensi vuonna

Kuva: Riku Hytti

Yle Keski-Suomi uutisoi, että bussien kausilippujen hintoja lasketaan ensi vuoden alussa Jyväskylässä.Suurimmat alennukset tulevat lasten kausilippuihin, joiden hinta laskee yli viidenneksen. Nuorten ja aikuisten kausiliput halpenevat 13-15% ja aikuisten vastaavat liput 7-10%.

Jyväskylässä otetaan käyttöön myös alennettu hinta yli 65 vuotta täyttäneille matkustajille. Heille kausilipun hinta on jatkossa sama kuin nuorten ja opiskelijoiden. Tähän asti 65 vuotta täyttäneet ovat maksaneet kausilipusta aikuisten lipun hinnan. Muihin kuin paikallisliikenteen kausilippuihin ei tehdä tässä vaiheessa hinnan muutoksia.

Jyväskylän ensi vuoden budjettiin on varattu lähes 300 tuhatta euroa lippuhintojen alentamiseen. Laukaan ja Muuramen yhteinen lisärahoitus olisi noin 218 000 euroa. Lisämääräraha ohjataan kokonaisuudessaan kausilippujen hinnanalennuksiin. Kausilippujen käytön lisääntymisen uskotaan kuittaavan osan hinnanalennusten kuluista.