Kaalipata

Kaalipata on helppo ja kevyt arkiruoka, jota kannattaa tehdä iso kattila kerralla.

Tarveaineet noin 10 annokseen:

600 g jauhelihaa
1 pieni keräkaali (1,5 kg)
5 porkkanaa
2 sipulia
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
Mausteeksi mustapippuria, meiramia ja tarvittaessa suolaa.

Ohje:
1 Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sinne liemikuutio.
2 Pilko kaali pieniksi suikaleiksi.
3 Kuori ja kuutio sipuli ja viipaloi porkkanat.
4 Lisää kaalit, porkkanat ja lihaliemi isoon kattilaan.
5 Paista jauheliha ja kuullota sipulit pannulla.
6. Lisää lihat kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama tunti. Ruoan voi tehdä myös haudutuspadassa, jolloin pataa haudutetaan 12 h matalalla lämmöllä (low-asetuksella).

Tarjoiluehdotus: Tarjoile kaalipata puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Kirjoitusvirheitä korjattu 9.9. klo 11.10.