Kyljykset 3 tavalla

Kyljys on perinteinen viikonlopun ruoka. Tässä muutama tapa miten saat kyljyksistä todella herkullisen viikonlopun aterian.

Tarveaineet 4 annokseen:

4 kpl kyljyksiä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
4 rkl sinappia

Ohje:
1 leikkaa veitsellä, tai saksilla kyljysten reunaan muutama poikkiviilto, ettei ne paistettaessa mene kupille.
2 Sivele kyljykset sinapilla.
3 Sekoita mausteet vehnäjauhoon ja kääntele kyljykset siinä.
4 Kääntele molemminpuoli kyljykset vatkatussa kananmunassa
5 Korppujauhota kyljykset kauttaaltaan
6 Paista kyljyksiin pannulla molemmin puolin
7 Paista 175 asteisessa uunissa kypsiksi noin 15- 20 minuuttia

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile leivitetyt kyljykset salaatin ja paistetun sipulin kanssa.

Haudutetut kyljykset

Tarveaineet 4 annokseen:

4 kpl kyljyksiä
öljyä tai voita
3 porkkanaa
2 sipulia
1 palsternakka
10 kpl mustapippuria
2 laakerinlehteä
rosmariinia
suolaa

Ohje:
1 Kuori juurekset sekä sipuli ja pilko ne reiluiksi suupaloiksi.
2 paista kyljykset voiöljy seoksessa pannulla tai padassa ja mausta suolalla.
3 Kuullota juureksia hetki pannulla.
4. Jos paistat kyljykset pannulla, laita kyljykset ja juurekset uunivuokaan.
5 Lisää pataan tai vuokaan vettä sen verran, että kyljykset juuri ja juuri peittyy.
Lisää mausteet ja hauduta kyljyksiä 125 asteisessa uunissa noin 30- 40 minuuttia.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kyljykset perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kermaiset porsaankyljykset

Tarveaineet 4 annokseen:

4 kpl possunkyljyksiä
mausteeksi suolaa, mustapippuria ja valkopippuria
4 dl ruokakermaa
pieni purkki smetanaa
pala purjoa
2 sipulia
puolikas lihaliemikuutio

Ohje:
1 Paista kyljykset isolla kuumalla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta kyljykset paistamisen aikana
2 Kun kyljykset alkavat olla ruskeita lisää sipulit pannulle ja kuullota niitä hetki.
3 Lisää pannulle kermaa sekä lihaliemikuutio ja pienennä lämpö.
4 Anna kyljysten hetken hautua ja tarkasta liemen maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
5 hauduta noin tunti miedolla lämmöllä.
6 Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja laita valmiiden kyljysten päälle.

Tarjoiluehdotus:
Tarjoile kyljykset perunasoseen ja salaatin kanssa