Lahden MM-hiihdoissa 2017 oli terroriteon uhka

MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtojen kisastadionille kevättalvella 2017. Noin 17-vuotias Lahden seudulta kotoisin oleva poika oli kääntynyt islaminuskoon ja ryhtyi suunnittelemaan terrori-iskua.

17-vuotias haki tukea ajatuksilleen pimeässä verkossa ja kävi asiasta keskusteluja muun muassa 16-vuotiaan, niin ikään islaminuskoon kääntyneen suomalaistytön kanssa ennen MM-kisoja. Tytöllä ei muuten ollut osallisuutta pojan suunnitelmiin.
Verkkokeskusteluihin osallistui myös nimimerkkejä, joiden takana oli Rikospaikan tietojen mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisia.
Nämä nimimerkit kehottivat poikaa tekemään terrori-iskun. Poika oli keskusteluissa itse esittänyt pommilla tai muulla tavalla tehtävää iskua juuri Lahden MM-hiihtoihin. Mahdollisia kohteita oli muitakin. Yhdysvaltalaiset tekivät verkkotiedustelua peitetoimintana ja ilmoittivat pojan suunnitelmista Suomen suojelupoliisille.